image-215592-historiek1.w640.jpg
image-215593-historiek3.w640.jpg
Schrijnwerkerij Demuynck... al meer dan een halve eeuw ervaring!
De oorsprong van deuren en trappen Demuynck is te danken aan de heer Frans Demuynck, geboren op 8 juni 1947 te Moorslede. Hij besloot om op 14-jarige leeftijd te gaan werken als schrijnwerker. Op deze manier leerde hij 'de stiel', die toen nog bestond uit veel handwerk en fijn vakmanschap.
Halfweg de jaren '70 startte hij zijn eigen schrijnwerkerij op. Hij maakte er deuren en trappen in een klein, oud schuurtje op de boerderij van zijn ouders. Vandaag de dag is het bedrijf nog altijd gevestigd op dezelfde plaats. 

Na enige tijd stapelde het werk zich op en besloot Lutgarde Maes, zijn echtgenote, een handje toe te steken in het bedrijf van haar man Frans. Kort daarna kwamen de eerste werkmannen in dienst. 
Stilaan werd "Schrijnwerkerij Demuynck" een begrip in Moorslede en omstreken als het ging over deuren en trappen. Door de jaren heen werden al trappen en deuren geleverd over gans België.


Toen de jongste zoon Filip Demuynck, geboren op 26 januari 1980 halfweg de jaren '90 in het bedrijf van zijn vader ging gaan werken onder leercontract leerde hij er de stiel van zijn vader en de werkmannen. 
Vandaag worden de trappen en massieve binnendeuren nog altijd gemaakt volgens het vakmanschap van toen. 

Ondertussen staat Filip Demuynck aan het roer van Schrijnwerkerij Demuynck. 
Samen met zijn team staat hij klaar om uw wensen te realiseren. 

Graag tot binnenkort!
Filip Demuynck